Skal du på interrail denne sommer?

PARTNER Advokater har lavet en mini-guide ift. dine rettigheder som togpassagerer.

Inden for EU gælder nogle samlede regler om rettigheder for togpassagerer. I situationer, hvor man kan risikere forsinkelser, mistet bagage osv., er det ret at kende sine rettigheder. Derfor har Partner Advokater lavet en lille guide om togpassagerers rettigheder i EU.

Ved aflysning eller forsinkelse har man som passager altid ret til at få oplyst tilstrækkelig information om situationen.

Såfremt man oplyses om en forsinkelse på over en time, har du ret til:

1.      At vælge at du ikke ønsker at fortsætte din rejse, og anmode om tilbagebetaling for billettens pris. Tilbagebetalingsprisen kommer selvfølgelig an på, om du har gennemført flere rejser på billetten. 

2.      At komme hen til din destination - hurtigst muligt – også med andre transportmidler, såfremt toget er blokeret, eller al togdrift er afbrudt.

3.      Måltider og forfriskninger – og såfremt du må vente hele natten – indkvartering.

Man kan have ret til erstatning på 25 % af prisen ved 1-2 timers forsinkelse, og 50 % af prisen ved over 2 timer.

Ved mistet eller beskadiget bagage har man ret til erstatning for denne – med mindre den ikke var pakket forsvarligt ind. Erstatningsbeløbet er op til knap 10.000 kr., såfremt man kan bevise indholdets værdi. Såfremt man ikke kan bevise indholdets værdi, fastsættes det til ca. 2500 kr.